woensdag 24 december 2014

Kerstlabel

Ik heb weer een kerstkaart klaar voor jullie, een label eigenlijk. Ik heb gebruikt gemaakt van design papier van Bo Bunny. En dit papier kreeg een extraatje met prachtige kerstbomen, gestempeld met een stempel set van Winnie&Walter.
Het schattige olifantje is een stempel van Wild Rose Studio en deze kleurde ik in met Copic Markers.
Een kaartje dat makkelijk te maken is en een gezellige kerstsfeer uitstraalt.

Groetjes Peggy

maandag 22 december 2014

Kerstbal

Vandaag eens geen kaartje voor jullie, natuurlijk wel weer een overvloed aan kerst.
Deze kerstbal maakte ik door 20 cirkels uit te snijden en hierin een driehoek vorm te vouwen, deze werden allemaal aan elkaar gekleefd. het geheel kreeg structuur met textuurpasta en vervolgens een laag Gesso. Tot slot kreeg elk vakje een kleur met de Aqua tints van Spectrum Noir.
                                                      

                                   
De Aqua inks van Spectrum Noir zijn in een aantal kleur paletten verkrijgbaar.
In de box zitten 6 flesjes inkt, 3 verf borstels en een set pippetjes.
Het super toffe aan deze verf is dat ze op waterbasis is, wat het makkelijk maakt om je materiaal te reinigen maar waardoor je eenvoudig van donker naar licht kan verven door water te vermengen.
Een ander super pluspunt zijn de meng mogelijkheden: je hebt slecht 4 kleuren maar de mogelijkheden zijn enorm. Dankzij de pippetjes kan je makkelijk 1 druppeltje verf toevoegen en een totaal ander kleur is geboren. De box die ik gebruikte noemt Essentials: in deze box krijg je 2 witte flesjes, 2 zwarte een gouden kleur en een zilveren. Door deze 2 laatste kleuren krijgt elke kleur een mooie glitter.

Groetjes Peggy

zaterdag 20 december 2014

Kerstkaart

Merry Christmas !!!!
Het is nog geen kerst, maar hier op het blog natuurlijk al wel !!
Deze kaart maakte ik met papier van Bo Bunny Christmas Collage en ik gebruikte het vel met al de labeltjes en tags op. Daarvan gebruikte ik er 3 voor de achtergrond,de kerstboom is gemaakt met opgerolde rolletjes papier die ik steeds kleiner maakte.
Een restje bruin papier doet dienst als boomstam !!
Een kaartje dat snel klaar is en toch een leuk effect heeft.

Groetjes Peggy

donderdag 18 december 2014

Kerstkaart

Kerst kerst kerst ….hoever staan jullie al met de kerst kaarten? Ik ga dit jaar ook een berg gekocht kaarten moeten versturen.
Mijn kaart van vandaag is gemaakt met design papier van Bo Bunny: Christmas Collage.
Het sneeuwvlokje rechtsboven is een mal van een set van Heartfelt Creations:  Banner and Trees.
En de leuke huisjes zijn uitgesneden met een mal van Cheery Lynn Designs: Winter Neighborhood border (B323)
Een hele toffe mal waarmee je snel en eenvoudig een kerstkaart kan maken.


Groetjes Peggy

dinsdag 16 december 2014

Mixed Media Photo Frame

Voor dit project heb ik gebruik gemaakt van de Perfect Pearls Mists van Ranger, deze  sprays lijken erg "fel" van kleur als je het flesje bekijkt. Maar met het sprayen geven ze een zachte fijne kleur af.
Ik gaf een witte foto kader een nieuwe look,om deze zacht kleurende sprays toch goed te zien kreeg mijn kader eerst een basis met Gesso. Ook al was de kader al wit ….dit dus om de kleur beter te laten hechten, toen de Gesso droog was begon de pret:  sprayen en de kleur goed drogen met een heat gun, weer sprayen, drogen en dit echt dikwijls herhalen. Het vraagt even geduld maar het resultaat is heel mooi, doordat de kleur met het drogen "wegkruipt" en heel traag opdroogt krijg je net een marmer effect. 
De kleuren die ik heb gebruikt zijn : Pewter, Blue patina, Cappuccino, Kiwi, en Mandarin.
De eerste 2 kleuren heb ik laten overheersen, de laatse kleur; Mandarin heb ik ook als laatste veel gebruikt en door de combinatie met de andere kleuren geeft deze een koperkleurige gloed.
Want ook dat is zo tof aan die sprays, gebruik je ze in andere volgorde of de ene meer dan de andere kleur dan heb je weer een heel ander effect, dus zelfs met enkele sprays in je collectie kan je veel verschillende effecten of kleurcombinaties bekomen.
Het plaatje in de kader is een overschotje van een collectie van Papermania zo goed als al de decoratie op de kader is zelf gemaakt met verschillende mallen oa. van Magnolia, Joy! en Heartfelt Creations. Ook al deze embellishments kregen een kleur met de sprays en ik gebruikte hier voor ook "Glitter Glam" van Tattered Angels.


Groetjes Peggy