dinsdag 16 december 2014

Mixed Media Photo Frame

Voor dit project heb ik gebruik gemaakt van de Perfect Pearls Mists van Ranger, deze  sprays lijken erg "fel" van kleur als je het flesje bekijkt. Maar met het sprayen geven ze een zachte fijne kleur af.
Ik gaf een witte foto kader een nieuwe look,om deze zacht kleurende sprays toch goed te zien kreeg mijn kader eerst een basis met Gesso. Ook al was de kader al wit ….dit dus om de kleur beter te laten hechten, toen de Gesso droog was begon de pret:  sprayen en de kleur goed drogen met een heat gun, weer sprayen, drogen en dit echt dikwijls herhalen. Het vraagt even geduld maar het resultaat is heel mooi, doordat de kleur met het drogen "wegkruipt" en heel traag opdroogt krijg je net een marmer effect. 
De kleuren die ik heb gebruikt zijn : Pewter, Blue patina, Cappuccino, Kiwi, en Mandarin.
De eerste 2 kleuren heb ik laten overheersen, de laatse kleur; Mandarin heb ik ook als laatste veel gebruikt en door de combinatie met de andere kleuren geeft deze een koperkleurige gloed.
Want ook dat is zo tof aan die sprays, gebruik je ze in andere volgorde of de ene meer dan de andere kleur dan heb je weer een heel ander effect, dus zelfs met enkele sprays in je collectie kan je veel verschillende effecten of kleurcombinaties bekomen.
Het plaatje in de kader is een overschotje van een collectie van Papermania zo goed als al de decoratie op de kader is zelf gemaakt met verschillende mallen oa. van Magnolia, Joy! en Heartfelt Creations. Ook al deze embellishments kregen een kleur met de sprays en ik gebruikte hier voor ook "Glitter Glam" van Tattered Angels.


Groetjes Peggy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt dat je de tijd nam om mijn blog te bezoeken en een berichtje achter te laten.

Thanks that you took the time to visit my blog and to leave a message !!!

Peggy